יש סוגים רבים ומגוונים מאד של דירות. יש בתים פרטיים צמודי קרקע, יש דירות בבניינים, יש כאלו הכוללות קומה אחת ויש את אלו שיותר. כאשר מעצבים בית או דירה חשוב לעצב ולתכנן בהתאם על מנת לספק את המענה הנדרש לאלה, המתכננים להתגורר במקום ולחיות את חייהם. עיצוב דופלקס מצריך התייחסות לפרמטרים שונים בשל טיב ואופיו המיוחד של המבנה עצמו.
הדופלקס הוא למעשה דירה בת שתי קומות לרוב, דירה בבניין בדרך כלל שנמצאת בקומה הגבוהה ביותר. הדופלקס נהנה, מצד אחד, מפרטיות רבה אך יחד עם זאת, כאמור, נמצא בתוך בניין ואיננו על הקרקע. על העיצוב אחראיים מעצב או מעצבת, המתמחים בעיצוב בתים מסוג כזה, המביאים אתם אל התהליך ידע וניסיון, הנדרשים לטובת המשימה.
מה כולל במסגרתו עיצוב דופלקס?
עיצוב דופלקסים שונה במהותו מעיצוב של דירות בנות קומה אחת או אפילו בית פרטי. את הדופלקס נמצא בדרך כלל בתוך בניין דירות משותף, כאשר הוא יהיה בין שתי קומות ובקומה העליונה ביותר, כמו הפנטהאוז. מכיוון שכך יש צורך בבחינת אלמנטים שונים ולא מעט פרמטרים שלא נלקחים בחשבון כאשר מעצבים דירת קבלן למשל בת קומה אחת או בית קרקע ולכן חשוב לפנות אל המומחים. עיצוב דופלקס ייקח בחשבון את הנקודות הבאות:
גודל הדירה – דירות הדופלקס מגיעות בגדלים שונים. ישנן דירות דופלקס גדולות מאד ומרווחות ויש את אלו הקטנות. עיצוב דופלקס לוקח בחשבון את גודל הדירה כדי לבצע התאמות כהלכה ולא ליצור מראה שהוא צפוף מכפי שמעוניינים. לדירות דופלקס קטנות יחסית נשתמש באלמנטים עיצוביים בהירים ובאופן כללי בצבע בהיר שיוצר תחושה של חלל פתוח, מאוורר וגם גדול מכפי שהוא בפועל.
דירות דופלקס גדולות נוכל לשלב צבעים רבים, ובתנאי שאלה, מתאימים זה לזה ויוצרים מראה הרמוני וזורם. עיצוב דופלקס גדול יכלול לרוב, פעמים רבות, גם חלוקה של החלל ואפילו בתוך החדר הגדול עצמו כדי ליצור תחושה אינטימית יותר. את הדבר ניתן יהיה לעשות הן באמצעות רהיטים והן באמצעות תוספת של קירות גבס או אלמנטים אחרים המהווים חציצה בחללים.
כיווני אוויר ואור – בית, שבו חיים ומבלים לא מעט שעות במהלך היום, חייב לספק לנו את מידת התאורה והאווירה הנדרשים. כאשר מדובר בדופלקס, שהוא בית בבניין משותף ולא דירת קרקע, ישנה חשיבות רבה מאד לכיווני האוויר וגם לאור שחודר פנימה. היכן ממוקמים החלונות? כמה אור נכנס אל הבית במהלך היום? ושאלות נוספות בעניין נדרשות לצורך עיצוב מתאים. רק כך אפשר לשלב בחוכמה את פתרונות התאורה הנדרשים לבית, הנדרשים לדיירים ולספק את כמות האור הנכונה.
הסטייל העיצובי בו מעוניינים – כאשר מעצבים בית, ולא משנה מהו גודלו ואופיו, יש להגדיר מהו הסטייל העיצובי שבו מעוניינים, מהו הקו המנחה. מכיוון שמדובר בבית בן שתי קומות בדרך כלל, על שתי הקומות הללו להתכתב זו עם זו מבחינה עיצובית וליצור מראה שהוא הרמוני. כאן בדיוק נכנסים לפעולה המעצבים, הבוחרים את הסטייל הנדרש בהתאם למידת החיבור שלו עם הלקוח ואת כל האלמנטים הנדרשים כדי להגיע לאותו קו עיצובי זה.
יש לקחת בחשבון את שתי קומות הבית ולשלב בהן את כל האלמנטים העיצוביים שיחד יוצרים את אותו מראה מתבקש. גם אם לא ניתן לראות את הנעשה בכל קומה מהקומה השנייה, קו עיצובי אחיד הוא הכרחי לשם יצירת האיזון והמראה האחיד שחשוב לנו כל כך בחללים הללו.
את מי אמור לשרת הבית – מי הם הדיירים, הוא אולי אחת השאלות החשובות ביותר שיש לשאול כאשר מתחילים במלאכת עיצוב הבית. לכל דייר אופי אחר ולכל אחד צרכים שונים. לעיתים מדובר בדיירים עם צרכים מגוונים מאד ולעיתים אלה יהיו צרכים אחידים. למשל, כאשר מדובר במשפחה עם ילדים, להורים יהיו צרכים מסוג אחד ולילדים צרכים מסוג אחר.
אם מדובר בזוג שאחד מהשניים עובד מהבית, לזה שהבית עבורו הוא גם מקום העבודה שלו, יהיו צרכים נוספים שיש לקחת בחשבון בהשוואה לזה שעובד מחוץ לבית. דופלקס שאמור לשרת משפחה עם ילדים קטנטנים, יעוצב בשונה מדופלקס שמיועד למשפחה עם ילדים בוגרים. תפקידם של אנשי המקצוע, המתמחים בעיצוב דופלקסים, הוא להבין את הצרכים הנקודתיים ולהתייחס לדיירים עצמם וכיצד החללים בבית יוכלו לשרתם.
היכן נמצא הבית – אי אפשר להתעלם מהמקום שבו נמצאת דירת הקופלקס, הן בסביבה החיצונית עצמה והן בבניין. נכון, הקו העיצובי שבוחרים לאותה דירה לא חייב להיות זהה לזה המאפיין את הבניין, אך גם כאן חשובה מאד ההרמוניה והזרימה הנכונה. דופלקס שנמצא בבניין יוקרתי ומושקע מאד יהיה, כך סביר להניח וכמתבקש, מעוצב בסגנון מושקע גם כן. את הדופלקס שנמצא באזור כפרי מאד, יהיה נכון לעצב בסגנון דומה, או, לכל הפחות, לדאוג לשלב בו לא מעט אלמנטים טבעיים/כפריים.
הבית שבו אנו מתגוררים איננו מנותק מהסביבה שבה הוא נמצא. זו, משפיע רבות על אופיו וגם על התחושה בו ולכן כשמגיעים לשלב התכנון והעיצוב מומלץ מאד לקחת זאת בחשבון ולדאוג לכלול בו אלמנטים המאפיינים את הקו העיצובי של הבניין ואת האווירה של הסביבה כולה.
צרכים משתנים – הבית מלווה אותנו לאורך השנים וכאשר מעצבים אותו, כמו גם עיצוב דופלקס, חשוב מאד להבין שגם הצרכים משתנים עם הזמן ועל הבית להשתנות אתנו יחדיו. אין הכוונה בהכרח שבכל תקופה מסוימת יעוצב הבית מחדש, אך כן כדאי, וכבר בשלבי העיצוב הראשוניים שלו, לבחור בפתרונות עיצוב פונקציונאליים שיכולים להתאים את עצמם לצרכים המשתנים ולזמן שעובר.
צרכים של זוג צעיר שונים מצרכיו של זוג בוגר או זוג מבוגר מאד ולא תמיד מוכרחים להחליף דירה בגילאים המבוגרים כדי לקבל את המענה לכל הצרכים. עיצוב נכון יעשה זאת בהצלחה וייצור מרחב שהוא נוח ונעים, בכל גיל ולכל מטרה.
מה חשוב לקחת בחשבון תוך כדי תהליך העיצוב?
עיצוב דופלקסים או עיצוב דופלקס יחיד הוא משימה לא פשוטה, כאמור. אם רכשתם דופלקס מקבלן ואתם מעוניינים לעצבו כך שיענה לכם במדויק על כך הצרכים, הקפידו לבחור בבעל המקצוע המתאים. אנו מבלים לא מעט שעות בבית שלנו, עושים זאת עם בני המשפחה, לבד או עם חברים ואנשים אחרים. הבית הוא המקום שבו אנו אמורים לחוש בנוח וגם נעים.
עיצוב נכון ומדויק הוא הדרך הנכונה והוא זה שיאפשר לנו ליהנות מהבית שלנו למשך שנים ארוכות. יש לקחת בחשבון את עניין התקציב, שכן עיצוב כזה מצריך הן הוצאה על עבודת העיצוב עצמה והן על כל האלמנטים השונים, שיידרשו לבית, כמו רהיטים, גופי תאורה, ווילונות חדשים, ריצוף חדש אולי ועוד ועוד.
מעוניינים בשירותי עיצוב דופלקסים? ענת שמעוני זינגר, מעצבת פנים ואדריכלית, מתמחה בעיצוב בתים פרטיים ומשרדים. ענת מביאה אתה ניסיון עשיר וידע מקצועי רב, כמו גם יכולת להתאים את העיצוב לצרכים הנקודתיים של הלקוח ודרישותיו השונות. פגישה מקדימה תעזור לכם לבחון את כל הנקודות העיקריות הנדרשות לטובתו של תהליך העיצוב והאופן שבו ניתן יהיה להוציא אל הפועל את החלום אודות הבית שלכם.
ענת שמעוני זינגר, מעצבת פנים ואדריכלית עתירת ניסיון עם למעלה מ-20 שנים של הצלחות.
ענת דוגלת בחיבור לאנשים בעיצוב כדי שישפיע על הרגשות ויעניק תחושות של נוחות, פרקטיקה, יופי ואסטטיקה.
זינגר עוזרת לאנשים להתקרב אל הבית והמשרד שלהם, ואל המקום שבו הם נמצאים .